søndag den 13. januar 2013

Endelig træningssøndag ;o)

Så blev det endelig træningssøndag - det er første gang i det nye år at jeg kommer til schnauzerpladsen (Fie var der jo i fredags). Det blev en dejlig dag, hvor vi også fik hilst på gamle venner!

Jeg startede med at lægge to u-spor på en eng, Fie aldrig har været på før, et stykke væk fra pladsen. Allerede da vi gik mod sporene gik Fie spor med næsen dybt begravet i den lette frostjord - hun kan jo sagtens gå spor den lille orm! På første spor blev der ikke spist meget kylling - hun var jo ikke i mode til guf efter det lange spor op til sporene uden guf (tænk hun gik over en masse mad...).
   
Sporstart 1. spor
    
Så en lille video af det ene 90 graders knæk, som hun bare går så smukt. Desværre forstyrrer jeg med ros, så hun mister koncentrationen et øjeblik (sådan er det - førerfejl...)
Efter at Fie har lært at man kan dække på håndtegn (hun er ikke lige helt konsekvent) er hun begyndt at lægge sig ved slutgenstanden - det kommer sig af at jeg brugte hånden til at pege med på genstanden. Sådan blev en lille misforståelse udnyttet - GROFT ;o)


Sporslut 1. spor
  
På det andet spor blev der samlet en del kylling op - men det gik bare over stok & sten som det ses på de følgende billeder...
   

   
Tilbage på pladsen blev der snakket og klappet en del. Der blev også taget billeder til næste nummer af schnauzerbladet - der er nogle jeg er meget spændt på at se ;o)

Fie fik gået lidt lydighed - hun kunne også sætte sig på plads - det er første gang hun har tilbudt det på pladsen + et par dækøvelser.

Så kunne vi ikke vente længere og vi gik ned i det ene hjørne for at træne nogle fremadsendelser ind i skjulene, hvor Jens gemte sig. Det blev for meget for Odin - hendes bedste ven. Odin kom susende fra den anden ende af pladsen, da hun løb mod skjulet. Henrik fik kaldt ham væk og hun løb ind og gøede af Jens - men Odin kom tilbage med fuld fart og ind i skjulet. Der kom en masse larm fra skjulet - Odin kom ud og så hørte jeg Fie gø videre... Jens var ved at dø af grin - hun havde vendt sig om, knurret og hakket som om hun sagde SKRID JEG ARBEJDER og så var hun fortsat med at gø, som om intet var hændt...

Den adfærd har vi set en gang før, da vores præmiehanhund Sigurd blev overfaldet af en anden hund mens han gik gerningssted (feltsøg) på en træningslejr. Han vendte sig også bare om og brølede den anden hund ind i hovedet at den skulle SKRIDE og så fortsatte han med sit gerningssted. Det skal siges at han var fuldstændig tygget i stykker på hele bagkroppen (han var helt nystrippet med nøgen hud) og kom efterfølgende på en mega-penicillinkur!

Nå det var en dejlig søndag med skrubbemussen - og oveni skinnede solen - ikke det værste man har!
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar