mandag den 27. august 2012

Så fik hun navn

Qulingens har spurgt om vi har tænkt over et navn - og det har vi da!

Hun skal kort og godt hedde Fie - som en forkortelse for Sofie.

Vi vil nu forsøge at bryde en lang kæde af overgennemtænkte højtragende intellektuelle navne til bare et godt og mundret navn. Så håber vi at vi ikke begår hybris!

Janus:
Opkaldt efter planeten Janus og den romerske gud med 2 hoveder, så han kunne vogte hjemmet ved at kunne se begge veje - han er godheden selv. Elsker brugstræning - men ryggen kan ikke helt følge med mere.

Super Karla:
Opkaldt efter min barndoms børnestjerne der kunne trylle. Karla var super dejlig og fantastisk til lydighed, feltsøg og rondering - men trylle kunne hun ikke!

Divus:
På latin betyder det guddommelig - men Divus blev mere som "exam. gud Divus Madsen" fra Ivar "Olfax" Gjørups tegneserie "Egoland"…

Sigurd:
Opkaldt efter Sigurd Fafnersbane (ja vi kan lide Wagner...) - han blev vores helt: international champion & PH-P. Ham måtte vi desværre sige farvel til kun 6 år gammel på grund af en skade (og så ikke flere sammenligninger her...).

Thilde:
Opkaldt efter Mathilde Wesendonck (Wagner igen). Thilde var min første rigtige brugshund, hvor hun blev kåret i PH som den bedste i København afdeling det år. Hun endte som PH-P hund.

Hilde:
Opkaldt efter valkyrien Brunhilde (Wagner igen-igen). Hilde var også stridslysten - hun døde kun 2 år gammel af leukæmi, så det havde sin årsag!

Så er der jo dem udenfor riesenschnauzer-rækken.

Brian:
Var en Kerry Blue opkaldt efter Brian Boraime som var en stridslysten irsk konge omkring år 1.000. Brian var også mere end stridslysten - det kostede ham til sidst livet kun 6 år gammel...

Valde:
Var vores første hund - en old english sheepdog. Valde var opkaldt efter Valdemarerne (Valdemar den Store og hans 2 sønner) men han var ikke specielt kongelig. Valde var en dejlig og ligefrem hund, der elskede at træne og han gav mig glæden ved hundetræning - for over 30 år siden ;o)

For ikke at tale om katten.

Kraka:
Vores eneste mis som til gengæld blev 19 år. Det er efterhånden en årrække siden at hun døde, men hun har kendt alle vores hunde indtil nu. Hun blev opkaldt efter Kraka fra Regnar Lodbrogs saga - den kløgtige pige som blev Regnars anden kone. Kraka-mis var også meget klog - især i at tackle alle hundene!

Nu prøver vi med Fie og håber at hun må blive helt fantastisk, vidunderlig, dejlig og mindst 100 år!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar